Werkwijze

Optimale ondersteuning

Werkwijze

Onze makelaars doorlopen samen met jou de verschillende fasen van het aan- of verkoopproces. 

Oriƫntatiefase

Wil jij een woning kopen of verkopen? Dan is het belangrijk om je eerst op een aantal zaken te oriënteren. Wat is de woning waard? Wat zijn de vraagprijzen? Hoe wordt dit fiscaal geregeld? Waar moet ik allemaal op letten? Met deze en andere vragen kan de makelaar van DorpsWonen jou helpen. Tijdens een persoonlijk gesprek bij jou thuis bespreken we samen de mogelijkheden. 

Aanbodfase

Met een makelaar van DorpsWonen bespreek je wat jij precies wilt kopen of verkopen en samen stellen we een wensenlijst op.

Afhankelijk van of je wil kopen of verkopen, gaat onze makelaar voor jou op zoek in het bestaande aanbod of zorgt hij dat jouw woning op meerdere plekken wordt aangeboden. In beide gevallen beschikt onze makelaar over een uitgebreid netwerk om dit snel te kunnen doen. 

Bezichtigingsfase

Wanneer er potentiële kopers of verkopers zijn gevonden, zorgt de DorpsWonen makelaar dat er een bezichtiging geregeld wordt.

De makelaar coördineert en begeleidt deze bezichtiging en is als aanspreekpunt aanwezig.

Onderhandelingsfase

Besluit de verkoper de kandidaat-koper te accepteren? En besluit de koper het onroerend goed te accepteren? Onze makelaar kan de koop dan in goede banen leiden, want voor het zover is moet er nog het nodige geregeld worden. Meestal moet er ook onderhandeld worden over de prijs. Op basis van zijn kennis en ervaring kan de makelaar jou helpen bij de onderhandelingen en adviseren over de te volgen strategie. 

Koopovereenkomst-fase

Wanneer jij en de (ver)koper overeenstemming hebben bereikt over de prijs, wordt de koopovereenkomst opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk vastgelegd. Om te voorkomen dat je hierbij niet voor verrassingen komt te staan, informeert onze makelaar je uitgebreid over jouw rechten en plichten.